torsdag 28. februar 2013

Bolla pinnsvin

Prosjekt restegarn

# 21 Bolla pinnsvin


Fant oppskriften på denne lille skapningen på her på strikkeoppskrifter.com. Den så jo så koselig ut, så den måtte jeg bare strikke. Litt vanskelig med oppskrift på engelsk, men de har en god ordliste med de fleste ordene her, så det går veldig greit da. Ikke vanskelig var det å strikke den heller. Overraskende lett egentlig. Garnet jeg brukte var fra restekurven. Det var ikke mye som gikk med, så det minket ikke så mye i kurven. Det grå er Nepal fra Drops og det lyser er noe superwash. Glemte å veie hvor mye garn jeg brukte, men det var ikke så mye. Brukte pinne 3,5 og 4,5. Ikke helt etter oppskriften, men det gikk fint likevel.



Bolla Pinnsvin
Tekst: Alf Prøysen

Når sola stiger rund og gul og farger åsenens topp,
Vet alle dyr i skogen at nå skal de snart stå opp.
Og fuglene de starter med sitt vekkerklokkekor, 
Da rasler det i løvet der hvor bregneløvet gror.
For nå skal Bolla pinnsvin gå til skolen.

Det første Bolla pinnsvin gjør, det er å hente vann.
Hun vasker fjes og labbene så godt hun bare kan,
Og mamma børster piggene som stritter rundt omkring,
og selvom mamma lugger gjør det ingen verdens ting.
For nå skal Bolla pinnsvin gå til skolen.


Og mamma smører niste, kan du gjette hva det er?
Jo, åtte stykker museflesk og fire bringebær.
Og så en liten melkeskvett, og da blir Bolla gla'
For pinnsvinfar har sagt at den får ingen lov å ta,
For den skal Bolla pinnsvin ha på skolen.

Og så er Bolla ferdigkledd, og så kan Bolla gå,
Hun tusler over tunet under blåbærlyng og strå.
Langs hekken borti bakken rundt et digert furutre,
Hun tenker litt på mamman sin men kjabber trutt avsted,
For nå skal Bolla pinnsvin gå til skolen.

   
I skogen er en furulund med fire stubber på,
Og det er dyreskolen, dit skal Bolla pinnsvin gå.
På skolen er det moro, der er mange barn i lag, 
Hun krabber opp på stubben sin og grynter blidt goddag.
Og så er Bolla pinnsvinn nådd til skolen.

tirsdag 26. februar 2013

Kluter på en snor

Prosjekt restegarn
# 20 Kluter


Litt bomullsgarn kan fort bli til nye kluter. De er kjekke å ha som gaver eller til å vaske egen kjøkkenbenk. De turkise er strikket med enkel tråd, mens de andre er strikket med dobbel.



Jeg vet ikke hva mønsteret på den brune og lilla kluten heter, men det er det samme mønstere som er på noen sokker som venninna mi og jeg kaller for mormortøffler. Det er fordi mormoren hennes alltid strikket slike tøffler. Har fått et par av henne jeg også. Fant oppskriften på dem i et julehefte jeg har, så har strikket et par jeg også. Kan jo feste trådene på dem og vise dem frem her en dag. 

Ønsker deg en fortsatt fin uke.
Håper du også har like fine vårdager med sol som jeg har :)
Og håper på at solen blir en stund til 

lørdag 23. februar 2013

Stjerner i sikte... Det ligner en genser

Da begynner det å ligne på en genser. Selve genseren ble til på andre forsøk, så det syns jeg ikke var så ille. Armene strikket jeg tre av. Den første syntes jeg ble litt for trang, men nå tror jeg at jeg er ganske fornøyd. Det mangler nå bare å strikke alt sammen, litt raglansfelling og hals.  



Det jeg er mest usikker på er hvordan jeg skal løse stjernene. Skal jeg bruke en mørker grå og sy dem på med maskesting? Eller skal jeg finne et mørker grått stoff og klippe ut stjerner og sy dem på? Jeg får kanskje strikke noen prøvelapper når jeg er ferdig med gensern og prøve meg frem på disse. 

Ønsker deg en flott VM- og strikkehelg :)
Heia Norge :)

søndag 17. februar 2013

Luefest

For en stund siden kjøpe jeg endel Andes garn fra Drops. Det er et garn som er veldig mykt og varmt, så passer det godt til å strikke luer av det. Og luer har det blitt. Her er de tre siste jeg har strikket. Den siste ble ferdig nå i dag. Alle blir nok ikke til meg, men gaver til kanskje en bursdag eller to, eller kanskje under et juletre. Man kan aldri være for tidlig ute med julegaver. 


Den lilla og den hvite er strikket i perlestrikk og den grå er strikket i rillestrikk. Har lagt opp 52 m på alle tre. 

Ønsker deg en fortsatt fin søndag :)
Terese

lørdag 16. februar 2013

Stjerner i sikte... En genser blir til.


Da har jeg kommet godt i gang med genseren min, og det ser ut til at 144 m var passe. Har nå strikket opp 2,5 nøster og arbeidet måler nå 33 cm. Tenker at ca 48 cm er passe lengde til felling under armen, så det går nok ganske fort frem til det. Neste utfordring blir å få til armene, men det går nok fint det også. 


Genseren har fått navnet "Stjerner i sikte." Jeg har tenkt at det skal være stjerner i ulike størrelser på den ene siden. Først tenkte jeg at jeg skulle sy dem på med maskesting i en litt møreker grå, men nå har jeg blitt litt usikker. Kanskje det blir finer om jeg klipper ut stjerner i et stoff og syr på disse. Jeg får prøve meg litt frem tror jeg. Stjerner skal det hvertfall bli. 


Bomull-Lin er et garn jeg ikke har strikket med før. Det var overraskende lett, det glir lett på pinnene og det gikk fort å strikke med det. Kommer nok til å strikke flere ting med dette garnet.  

onsdag 13. februar 2013

Første forsøk


Jeg hadde ikke regnet med at jeg ville få det til på første forsøk, så da var det på tide å starte på andre forsøk. På første forsøk la jeg opp 164 m, etter vrangborden på ca 8 cm og to omganger rett satte jeg arbeidet over på to pinner. Det var så tid for å prøve..... Og det ble ALT FOR STORT. Så tror jeg må gå ned 40 m. Så med andre ord er ikke jeg god på å beregne maskeantall. Men hva er det man sier? Bedre lykke neste gang og godt ikke klokka var over 21.00, for da er det ikke så gøy når noe må rekkes opp. 

Tror jeg kanskje jeg burde kjøpe den boka som Guro anbefalte meg i "stjerner i sikte" inlegget :) 

Ønsker dere en fin onsdagskveld. 
Nå skal jeg en tur ut og prøve snowboardet mitt :)

mandag 11. februar 2013

Stjerner i sikte

På lørdag startet jeg å strikke på en genser til meg selv. Det er en genser jeg har tenkt på ganske lenge, men greide ikke helt å bestemme meg for hvilket garn jeg skulle strikke den i. Visste ikke helt hvordan jeg skulle strikke den, så det ble veldig lett å begynne på andre ting først. Også var det jo veldig mye garn i kurven min som burde strikkes opp før jeg gikk til innkjøp av noe nytt garn. Og før jul var det jo julegavene som var viktigst, så gensern min ble ikke så viktig da. Det var kanskje mest tiltak siden jeg først måtte finne ut hvordan den skulle se ut, hvilket garn jeg skulle bruke, hvilken farge jeg skulle velge også måtte jeg jo finne ut maskantall, mål og alt det styret der. Ikke rart den måtte vente litt. Du tenker nå kanskje at jeg kunne jo bare funnet en oppskrift på en lignende genser, så hadde jeg sluppet alt det styret der og all tenkingen. Det kunne jeg jo selvfølgelig ha gjort, men jeg hadde lyst til å prøve å se om jeg greide å lage både mønster og genseren selv. Så det blir spennende å se hvor mange ganger jeg må ta opp og hvor mye jeg må endre før jeg blir helt fornøyd. 


Har ikke kommet så langt enda.... Har jo vært morsdag og andre ting jeg måtte ordne først. Men har kommet i gang med vrangborden.

Garntype: Bommul-Lin, Drops design
Pinnestr: 5

søndag 10. februar 2013

Morsdag

Morsdag er en hedersdag for mødre. I Norge feires den på den andre søndagen i februar, så i dag er mye feiring.


Jeg er så heldig at jeg har verdens beste mamma. Det må jo markeres, så mamma fikk et hjemmelaget kort og et strikket mamma-hjerte.

Ikke bare er det morsdag i dag. Det er også fastelavensøndag. Så mellom kortlaging og klesvask, ble det bollebaking. Til å godkjenne fastelavensbollene fikk Tommy og jeg hjelp av mamma og pappa. 

Ønsker alle mamma'r en god morsdagskveld 
og alle andre en fortsatt fin fastelavenssøndag:)

Terese

søndag 3. februar 2013

Flettepotte

Det var en gang et lite tre. Det hadde det ikke noe godt. Stakars det lille treet det stod der og frøs. Det frøs så fælt at det skalv. Da det skalv og ristet, falt bladene av. Hva skal vi gjøre for å få dette treet glad?  Det er nok bare varme som kan glede dette tre. Hva kan vi bruke da? kanskje vi kan lage et bål? Nei og nei, da brenner jo grenene opp. Kanskje vi kan lage en lue? Men det har jo ikke noe hue. Kanskje vi kan lage en sokk? Ja, da vil den nok få det godt.


Det var da ikke annet å gjøre enn å strikke en potteskjuler i ull til dette stakkars treet. Nå etter noen forsøk er den ferdig. Det er ikke alltid det er så lett å få målene til å stemme helt når det ikke er en oppskrift å følge. Det første mønsteret ble ikke helt som planlagt heller, så da var det bare å starte på nytt. Neste ble litt trang. Tenkte ikke på at en ekstra flette skulle krympe arbeidet. På tredje forsøk ble det bra. Da var det bare den øverste kanten, som måtte justeres litt. Ville ha en avsluttning som satt pent på kanten av potta.

Det lille treet er ble veldig fornøyd. Nå fryser det ikke lenger og det vil holde seg godt og varmt selv på en kald vinterkveld. Kanskje vil bladene vokse ut igjen også. Det er noen bitte små blader som titter frem her og der. 

God søndag
Terese

lørdag 2. februar 2013

Malawi luer og sokker

Prosjekt Malawi

Jeg har hatt noen innlegg om små luer og sokker jeg har strikket til nyfødte i Malawi. I det siste skrev jeg at de som ble inspirerte til å gjøre det samme, kunne sende meg bilde av eller link til innlegg om det de hadde strikket til små hoder og føtter i Malawi. Jeg ville da lage et innlegg med disse bildene. Så her kommer det litt bilder.

Marie

Marie var hun som tipset meg om Prosjekt Malawi. Her er luene og sokkene hun har strikket.
Kjempe fine farger og veldig myke :)

Irene

Mamma har bidratt med to luer til i rillestrikk. Siden de er strikket i rillestrikk passer dem til flere hode størrelser. 

Terese

Jeg har strikket to par sokker til, og flere vil det bli.

Det er bare å sende meg bilder eller linke til innlegg der dere har strikket små luer og sokker til Prosjekt Malawi.

Fant en konkuranse på bloggen Ekte heimelaga der du kan vinne en bok med mye fin babystrikk. 
Fint med litt ekstra inspirasjon på dette området. 

Ønsker deg en god helg
Terese
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...